All Finance

Natuurlijk houden wij u ook in 2017 op de hoogte van ontwikkelingen

06-01-2017


Hoewel wij inmiddels veel van onze relaties al weer persoonlijk hebben gesproken, wensen wij u en uw naasten in onze eerste nieuwsbrief van dit jaar een gelukkig 2017 vol goede gezondheid! Ook dit jaar zetten we ons weer dagelijks voor u in. Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de reikwijdte van onze dienstverlening en leest u welke actuele zaken voor u van toepassing kunnen zijn. Ons goede voornemen voor 2017 is dat wij ook dit jaar voor u klaar staan met een deskundig financieel advies.


Is de pensioenknip voor u relevant?

Gaat u vóór 1 juli 2017 met pensioen? Wij adviseren u om dan te onderzoeken of het voor u interessant is gebruik te maken van de tijdelijke oplossing die staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in december heeft afgekondigd en die ook wel ‘Pensioenknip’ wordt genoemd. Wij leggen graag uit hoe deze pensioenknip werkt.

 

Verplichting tot aankoop van levenslange uitkering
Veel mensen bouwen bij hun werkgever pensioen op in de vorm van een premie- of kapitaalregeling. Ongeveer 1 miljoen mensen hebben een dergelijke pensioenregeling. Op het moment dat deze mensen met pensioen gaan, is er een aanzienlijk kapitaal opgebouwd. Normaal gesproken moet voor dit kapitaal in een keer een levenslange uitkering worden aangekondigd. Voor dit kapitaal koopt u dus levenslang bij een verzekeraar een uitkering per maand waarmee u in de kosten van uw levensonderhoud kunt voorzien.

 

De vraag is dan welk kapitaal leidt tot welke uitkering per maand? De verzekeraar houdt daarbij rekening met de leeftijd van degene die de uitkering wil hebben. Hoe ouder iemand is, hoe korter de resterende levensduur en hoe hoger dus de maandelijkse uitkering bij een zelfde kapitaal.

 

De verzekeraar houdt ook rekening met het rendement dat hij kan behalen met het kapitaal. Dat verwachte rendement telt zwaar door in de hoogte van de uitkering die een verzekeraar bereid is te bieden voor een bepaald kapitaal.

 

Lage rendementen drukken hoogte uitkering
Al een aantal jaren zijn de rentes laag. Dit betekent, dat – wanneer u nu voor uw pensioenkapitaal een maandelijkse uitkering koopt – deze uitkering relatief laag is omdat ook de rente laag is. Zou de rente in de komende jaren stijgen, dan profiteert u daar niet meer van mee. Dit in tegenstelling tot de mensen die op dat moment een levenslang pensioen aankopen. Zij ontvangen dan voor hetzelfde kapitaal als u een (veel) hogere uitkering.

 

Pensioen voor twee jaar aankopen
Staatssecretaris Klijnsma staat tot 1 juli 2017 toe, dat u de aankoop van een levenslang pensioen in twee stappen uitvoert. U kunt ervoor kiezen om eerst een pensioenuitkering voor maximaal 2 jaar aan te kopen en direct aansluitend hierop een levenslange uitkering. Het voordeel hiervan is, dat – indien de rente in de komende twee jaar stijgt – u over maximaal twee jaar het grootste deel van uw pensioen aankoopt tegen deze hogere rente en dus na deze maximaal twee jaar een hogere maandelijkse uitkering heeft.

 

Voor- en nadelen
Hoewel veel deskundigen denken dat de rente in de komende tijd gaat stijgen, is dit geen zekerheid. De rente zou ook verder kunnen dalen. In deze laatste situatie is het juist nadelig voor u om deze pensioenknip toe te passen. Zo zijn er meer aandachtspunten waarop u goed moet letten alvorens u een beslissing neemt om wel of niet gebruik te maken van de pensioenknip. Is deze situatie voor u relevant? Dan is ons advies om contact met ons op te nemen en u verder te laten adviseren.

 

 

Ouders mogen kinderen financieel ondersteunen bij studie

De fiscus kent maximale bedragen die ouders kinderen eenmalig of jaarlijks mogen schenken, zonder dat de kinderen over deze giften belasting hoeven te betalen. Deze maxima worden ook wel schenkingsvrijstellingen genoemd.

 

Onder deze maximale giften die u belastingvrij aan uw kinderen mag schenken vallen niet de kosten van de studie van de kinderen die u financiert. U mag de studie van uw kinderen volledig betalen. Dit wordt door de fiscus dus niet gezien als een schenking waarop de maximale schenkingsvrijstellingen betrekking hebben.

 

Het (deels) betalen van de studie van uw kinderen wordt door de fiscus niet gezien als een schenking omdat ouders enerzijds een onderhoudsplicht hebben voor kinderen tot 21 jaar. Anderzijds zien veel ouders het financieel steunen van het kind in het kader van zijn of haar studie als het nakomen van een natuurlijke verbintenis en dus niet als een “vrijwillige” schenking.

 

 

Bestuurder worden van een VvE? Even opletten!

Bij een pand waarbij meerdere zelfstandige wooneenheden zijn ontwikkeld, is het bij wet verplicht om een Vereniging van Eigenaren, VvE, op te richten. Alle eigenaren van een appartement zijn lid van deze Vereniging. De VvE houdt zich onder meer bezig met de gemeenschappelijke ruimten zoals ingang, lift en daken. Deze gemeenschappelijke ruimten moeten periodiek onderhouden worden. Hiervoor moeten tijdig financiële middelen worden gereserveerd.

 

Het bestuur van de VvE bestaat meestal uit een aantal eigenaren van appartementen die in het gebouw zijn gesitueerd. Misschien dat u ooit het verzoek krijgt om lid te worden van een bestuur van een VvE, van een school, sportvereniging of culturele instelling. Voor al deze organisaties geldt, dat het aanvaarden van een bestuursfunctie ook bepaalde risico’s voor u met zich kan meebrengen.

 

Aansprakelijkheid
Door toegenomen claimbewustheid en veranderende wet- en regelgeving lopen bestuurders een steeds groter risico om door derden en/of leden van de eigen organisatie aansprakelijk te worden gesteld voor het niet behoorlijk vervullen van de bestuursfunctie. Bij een VvE kan dan dat bijvoorbeeld spelen, wanneer de gelden die gereserveerd zijn voor het periodieke onderhoud niet goed beheerd worden of evident onvoldoende blijken te zijn. Bij verenigingen of culturele instellingen kan het gaan om onjuiste aanvragen voor subsidies of onvoldoende verzekeringen, waardoor bij een calamiteit niet alle schade verzekerd blijkt te zijn.

 

Voor bestuurstaken geldt meestal een collectieve verantwoordelijkheid naast voor alle bestuurders een hoofdelijke aansprakelijkheid. Dat houdt in dat u als individueel bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden voor de volledige schade die voortvloeit uit fouten van uzelf of van uw medebestuurders.

 

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
Dit soort schade valt meestal niet onder de door u als privé persoon afgesloten verzekeringen. Deze schades kunnen wel verzekerd worden door de organisatie waar u bestuurder wordt via een zogenaamde bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Wij adviseren u om – wanneer u ergens gevraagd wordt bestuurder te worden – altijd te controleren of er een dergelijke verzekering is en geen genoegen te nemen met de mededeling van het aanwezige bestuur dat zo een verzekering er is. Vaak worden bijvoorbeeld de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering door elkaar gehaald. Vraag een kopie van de verzekering en laat ons controleren of het hier inderdaad gaat om een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

 

Wil een organisatie geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, dan is ons advies om heel goed na te denken of u wel positief moet reageren op het verzoek om bestuurslid te worden. De risico’s zijn groot. Alleen al de kosten om u tegen een onterechte claim te verweren, kunnen snel in de duizenden euro’s lopen.

 

 

Weet wie u moet bellen bij calamiteiten

Het blijkt dat het voor veel mensen nog steeds niet helemaal duidelijk is welk nummer zij moeten bellen bij calamiteiten. Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Spoedeisende hulp en verdachte situaties: 112
Het alarmnummer 112 is voor spoedeisende hulp van politie, brandweer of ambulance. Het gaat dan dus om zaken als brand, aanrijding met gewonden, inbraak of diefstal op heterdaad, etc. Ook wanneer u verdachte situaties waarneemt, waarbij u denk dat het verstandig is dat de politie snel poolshoogte komt nemen, kunt u 112 bellen.

 

Belt u met 112, dan zal de centralist u vragen wat er aan de hand is en u vervolgens doorverbinden met de juiste hulpdienst in uw regio.

 

Geen spoed, wel actie van politie nodig: 0900-8844
Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. U kunt dan bellen met het landelijke politienummer 0900-8844.

Het gaat dan om zaken als bijvoorbeeld: verkeerd geparkeerde auto’s; burenruzie; geluidsoverlast.

 

Anoniem bellen: 0800-7000
Indien u strafbare zaken constateert, dan kunt u deze anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt. Wilt u niet met de politie bellen, maar wilt u wel dat er actie wordt ondernomen naar aanleiding van bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel of terrorisme, dan kunt u deze informatie anoniem doorgeven op dit nummer.

 

Sla deze nummers op!
Ons advies is om deze nummers op te slaan op uw mobiel en dan zo mogelijk onder uw favorieten, zodat – wanneer u deze nummers nodig heeft – u deze ook direct tot uw beschikking heeft.

 

Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.

 

Disclaimer
Wij hebben de nieuwsbrief Financieel Actueel met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

 

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)/Aangesloten bij KiFiD

 

Nieuwsarchief

23-06-2017 | Onze nieuwsbrief staat weer vol tips en informatie
29-05-2017 | Er is weer genoeg te vertellen over belangrijke financiŽle ontwikkelingen
15-05-2017 | Uw financiŽle update: laat u goed informeren door ons
04-04-2017 | Nieuwe ontwikkelingen delen wij graag met u
20-03-2017 | Hoeveel huisartsen heeft u?
03-03-2017 | Blijf altijd alert als het om uw financiŽle zaken gaat
20-02-2017 | Wij houden de veranderingen voor u bij
06-02-2017 | Laat uw financieel adviseur meekijken
23-01-2017 | FinanciŽle zaken vragen voortdurend uw en onze aandacht
06-01-2017 | Natuurlijk houden wij u ook in 2017 op de hoogte van ontwikkelingen
16-12-2016 | Wij wensen u hele fijne feestdagen
05-12-2016 | Laat u goed adviseren als u besluit te gaan lenen
18-11-2016 | De wereld verandert snel
04-11-2016 | Diverse wijzigingen in de woningmarkt per 1 januari 2017
21-10-2016 | Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij schade door kinderen?
09-09-2016 | De Kabinetsplannen ook dit jaar weer uitgelekt!
12-08-2016 | Bent u goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?
01-08-2016 | Wij geven onafhankelijk advies aan u...
15-07-2016 | De reisverzekering vraagt om een deskundig advies
01-07-2016 | Financiele ontwikkelingen zijn er altijd...
17-06-2016 | Wateroverlast: wordt dat vergoed door uw verzekering?
07-06-2016 | Er gebeurt weer genoeg in de financiŽle wereld
26-05-2016 | Wederom positieve ontwikkelingen in de woningmarkt
09-05-2016 | Ga goed verzekerd op vakantie
25-04-2016 | De woningmarkt blijft in beweging, net als onze dienstverlening
29-03-2016 | Wij staan voor u klaar ook in onzekere tijden
29-02-2016 | Goed nieuws: de woningmarkt trekt aan!
12-02-2016 | FinanciŽle zaken vragen altijd uw en onze aandacht
01-02-2016 | Een nieuwsbrief over terrorisme, pensioen en fietsendiefstal
15-01-2016 | Informatie over hypotheken en autoverzekeringen en schadebehandeling
17-12-2015 | Vrede en gelukt gewenst voor 2016
10-12-2015 | Ook de financiŽle wereld gaat met de tijd mee
27-11-2015 | Laat ons u zekerheid bieden in deze roerige tijden
17-11-2015 | Weet u al welke zorgverzekering het beste bij u past in 2016?
30-10-2015 | Laat ons u helpen om uw financiŽn in balans te houden
16-10-2015 | Omdat u er misschien niet aan denkt, doen wij dat voor u!
02-10-2015 | Belangrijke informatie uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2016
18-09-2015 | Profiteert u ook mee van de koopkrachtstijging?
20-08-2015 | Laat een financieel adviseur meekijken bij al uw financiŽle zaken
06-08-2015 | Genoeg financiŽle zaken om aan te denkenÖ
24-07-2015 | Onafhankelijk financieel advies meer dan ooit belangrijk
10-07-2015 | Belangrijke wetswijzigingen per 1 juli 2015
12-06-2015 | Onze economie zit weer in de lift!
18-05-2015 | De NHG grens wordt per 1 juli verlaagd!
08-05-2015 | Technologische ontwikkelingen laten op termijn uw verzekeringspremie dalen
17-04-2015 | Een goede financiŽle toekomst hangt af van de keuzes die u nu maakt
03-04-2015 | Vertrouwen in de economie neemt toe, de huizenmarkt profiteert
05-03-2015 | Iedere verzekering vraagt om een grondig vergelijk
20-02-2015 | De lage rente pakt zowel positief als negatief uit
06-02-2015 | Het ontslagrecht en de studiefinanciering wijzigen, wat betekent dit voor u?
14-01-2015 | 2015 heeft veel financiŽle wijzigingen in het vooruitzicht
22-12-2014 | Geluk en gezondheid gewenst voor 2015
12-12-2014 | Let op: vergelijken van verzekeringen draait om meer dan de prijs!
02-12-2014 | Actuele ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn
14-11-2014 | U kunt de financiŽle risicoís die u loopt zelf inperken
03-11-2014 | Studieschuld hoeft geen invloed te hebben op het verkrijgen van een hypotheek
17-10-2014 | Onze praktijkkennis zetten we ook voor u in
03-10-2014 | Laat ons u ondersteunen bij de vele financiŽle en wetswijzigingen
23-09-2014 | Prinsjesdag en de gevolgen voor u
02-09-2014 | Eerste Kabinetsplannen Prinsjesdag zijn al bekend
25-08-2014 | Huis kopen wordt aantrekkelijker dan huren
07-08-2014 | Weet u dat vrijwilligers ook verplichtingen hebben?
28-07-2014 | Verzekering van zon of regen, in de vakantieperiode kunnen beide voorkomen
11-07-2014 | Een vriendendienst tijdens de vakantie en er is schade, wat nu?
27-06-2014 | Laten we even tijd besteden aan uw hypotheek en pensioen
16-06-2014 | De kunst van niet te weinig, maar vooral ook niet te veel
02-06-2014 | Ook voor deeladviezen kunt u op ons rekenen
16-05-2014 | Steeds meer tekenen van een groeiende economie
02-05-2014 | Financieel bewustzijn steeds belangrijker
18-04-2014 | Wij geven u gemak wanneer u dit het meest nodig heeft
07-04-2014 | Zichtbare en onzichtbare wijzigingen in uw verzekeringen
21-03-2014 | Verschuivingen in zetels hebben politieke gevolgen
07-03-2014 | Wat fijn dat u zaken aan ons uit handen kunt geven
21-02-2014 | FinanciŽle opvoeding voor jong en oud
07-02-2014 | Investeer even tijd in uw financiŽle zekerheid
24-01-2014 | Wist u dat buiten de piste skiŽn vaak niet verzekerd is?
13-01-2014 | Ook in het nieuwe jaar blijft verzekeren om aandacht vragen
24-12-2013 | De beste wensen...
16-12-2013 | Gebruik oude en of nieuwe regelingen in uw voordeel
29-11-2013 | Blijf alert op wetswijzigingen die uw persoonlijke financiŽn kunnen raken
15-11-2013 | Praktijkvoorbeelden tonen u waarom het verzekeren van risicoís loont
01-11-2013 | Wat betekent het nieuwe akkoord voor uw financiŽle zaken?
21-10-2013 | Weer veel te vertellen over belangrijke financiŽle ontwikkelingen!
23-09-2013 | Gevolgen Prinsjesdag voor uw portemonnee
06-09-2013 | De aanloop naar Prinsjesdag
23-08-2013 | Kabinet gaat weer invloed hebben op uw portemonnee
09-08-2013 | Wij kennen geen zomer- of winterstop
16-07-2013 | Persoonskenmerken kunnen grote premieverschillen veroorzaken
11-07-2013 | Q en A provisieverbod
02-07-2013 | De consument als individueel persoon: onze relatie
03-06-2013 | Kritisch over uw verzekeringen
17-05-2013 | Actuele ontwikkelingen hebben invloed op uw verzekeringen
03-05-2013 | Altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen
19-04-2013 | Volg de ontwikkelingen op de voet
05-04-2013 | Laat een financieel adviseur meekijken bij uw financiŽle vraagstukken
25-03-2013 | Aanpassen aan het weer, of aan uw verzekeringen?
08-03-2013 | Voortdurende wijzigingen blijven uw aandacht vragen
25-02-2013 | FinanciŽle zekerheid als stabiele basis
13-02-2013 | EXTRA Nieuwskrant over nieuwe hypotheek voornemens politiek
11-02-2013 | Actuele ontwikkelingen in de financiŽle wereld komen dichtbij
25-01-2013 | FinanciŽle zaken vragen voortdurend uw aandacht
11-01-2013 | Wij blijven uw financiŽle ogen en handen in 2013
20-12-2012 | Nieuwjaarsgroet
17-12-2012 | Veel keuzes vragen om een gedegen advies
03-12-2012 | Continue aandacht voor financiŽle zaken van belang
19-11-2012 | Wat heeft het regeerakkoord voor u in petto?
02-11-2012 | Gevolgen van het regeerakkoord
19-10-2012 | Nieuwe belastingplannen
05-10-2012 | Belangrijke informatie over uw lopende verzekeringen
21-09-2012 | De formatie is belangrijker dan Prinsjesdag dit jaar
07-09-2012 | Invloed van verkiezingen op uw financiŽn
24-08-2012 | We starten de zaak weer op!
13-07-2012 | Ook in de zomer is er belangrijk nieuws
29-06-2012 | Met een gerust hart de zomer in
18-06-2012 | Onbezorgd de zomervakantie tegemoet
11-06-2012 | Hou grip op uw eigen financiŽn
18-05-2012 | Met positieve energie de lente in
04-05-2012 | Politiek zoekt rust en vertrouwen
20-04-2012 | Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op
23-03-2012 | Alleen uw eigen adviseur komt echt voor uw belangen op
09-03-2012 | Heeft u uw financiŽn beter op orde dan de overheid ?
24-02-2012 | Bljif alert op onnodig hoge kosten en risico's
08-02-2012 | Geef uw verzekeringen eens extra aandacht
27-01-2012 | Verzekeren blijft om aandacht vragen
13-01-2012 | Een nieuw jaar met goede voornemens
21-12-2011 | Bij een Nieuwjaar horen wensen
16-12-2011 | Zorg voor rust in uw financiŽle huishouding
02-12-2011 | Vooruitkijken voorkomt FinanciŽle zorgen
17-11-2011 | Bewust omgaan met geld en verzekeren
03-11-2011 | Laat verzekeren over aan de expert
20-10-2011 | SpaarOnlinerekening WestlandUtrecht Bank
20-10-2011 | Even tijd nemen voor uw financiŽn en verzekeringen voorkomt veel leed
22-09-2011 | De Miljoenennota heeft invloed op iedereen
08-09-2011 | Een turbulente omgeving vraagt om een betrouwbaar advies
29-08-2011 | Laat ons u zekerheid geven
30-06-2011 | 'Uw financiŽle zekerheid kent geen vakantieperiode'
17-06-2011 | Pensioen
08-06-2011 | Maatschappelijk verantwoord verzekeren
20-05-2011 | Beter bewust verzekerd
04-05-2011 | Nederland wordt steeds zelfstandiger !
21-04-2011 | Hypotheken
07-04-2011 | Nederland schermt steeds beter haar bezittingen af !
31-03-2011 | Schadeverzekeringen in alle soorten en maten
22-03-2011 | De autoverzekering
07-03-2011 | Belastingtips
18-02-2011 | De klant centraal
11-02-2011 | Onderverzekerd, verplicht verzekerd, niet verzekerd
18-01-2011 | Alsnog de beste wensen !
30-12-2010 | In 2011 gaat er weer veel veranderen
16-12-2010 | Het Financieel Rijbewijs
14-12-2010 | Winter: extra risico's
29-11-2010 | Verschuivingen in Den Haag
15-11-2010 | Onrust over pensioenen
29-10-2010 | Uw zorgverzekering in 2011
14-10-2010 | Financieren van uw dromen
30-09-2010 | Prinsjesdag 2010
17-09-2010 | Uw spaarloon komt vrij...
02-09-2010 | (Extreem) weer en verzekeringen
20-08-2010 | Uit elkaar...
05-08-2010 | Een nieuwe (oude) auto !
09-07-2010 | Kinderen worden groot....
24-06-2010 | Inkomstenterugval
14-06-2010 | Sportzomer 2010
27-05-2010 | 50-plus en dan ?
17-05-2010 | Vakantietijd !
29-04-2010 | Meer over rechtsbijstand
15-04-2010 | Uw huis en hypotheek
18-03-2010 | De uitvaartverzekering
08-03-2010 | Banksparen
22-02-2010 | Hoe zit het met uw opstal- en inboedelverzekering
04-02-2010 | Uw pensioen
21-01-2010 | Uw belastingaangifte
11-01-2010 | Inkomsten uit uw eigen woning
22-12-2009 | Oud en Nieuws
14-12-2009 | De actieve (wintersport)vakantie
30-11-2009 | Voogdij
13-11-2009 | Zorgverzekeringen
30-10-2009 | Internet en financiŽle diensten: een gevaarlijke combinatie
19-10-2009 | Overlijdensrisicoverzekering
02-10-2009 | Verbouwen
23-09-2009 | De Miljoenennota en de Rijksbegroting 2010
07-09-2009 | Zorgvuldig omgaan met uw vermogen
16-07-2009 | Nieuwe huisstijl
13-07-2009 | NHG, wat is dit ook al weer ?
15-05-2009 | Algemene Nabestaandenwet
06-04-2009 | Inkomensterugval
25-02-2009 | Als wij u mogen adviseren
09-02-2009 | Hypotheekactualiteiten
23-01-2009 | Hoe staat het met ķw pensioen?
19-12-2008 | Een nieuw jaar, nieuwe kansen
06-11-2008 | Zorgverzekeringen
10-10-2008 | Zwaar weer!
26-09-2008 | Rijksbegroting: "What's in it for you ?"
12-09-2008 | ďLeden van de Staten GeneraalÖĒ
18-07-2008 | Uit elkaar : 2-1 = 2
09-07-2008 | Beleggingsverzekeringen
20-06-2008 | Banksparen
09-05-2008 | De dader ligt op het kerkhof
28-02-2008 | Gemiddelde dag kost schadeverzekeraars 17 miljoen euro
23-01-2008 | Belastingaangifte
03-10-2007 | Overdracht vermogen ouders naar de kinderen
18-07-2007 | Roy-Data voor bonusmalusverklaringen
16-04-2007 | Dubbelklik
07-02-2007 | DigiD voor U
23-10-2006 | Groene kaart voor uw caravan

All Finance B.V.   -   Weijereind 9 5541RD Reusel   -   Tel: 040-257 49 40   -   E-mail:
Realistatie: Zengerink Communicatie Management | CMS: We Provide